Vielse

Ansøg om vielse - ægteskabserklæring på www.borger.dk

Hvis du vil giftes, skal både du og din partner udfylde en  ægteskabserklæring, så komm

unen kan undersøge, om I opfylder betingelserne for ægteskab. Ægteskabserklæringen anvendes uanset, om du skal vies i kirke eller på rådhuset.

Man kan blive viet i folkekirken, hvis én eller begge parter er medlem.

Ønsker I vielse i Hjallese Kirke rettes henvendelse til kirkekontoret på tlf. 6615 2520 vedr. reservation af kirken og nødvendige oplysninger til registrering af vielsen.

Pyntning af kirken

Kirken kan pyntes til vielsen. Der er tre bænkerækker - 8 nærmest orgel/indgangsdør + 8 i midterrækken + 10 i tredie række. Der kan monteres et rør til blomster på hver bænk, dvs. i alt 26 rør til blomster. Der kan også monteres blomsterrør på enderne af alterskranken.

Hvis I ønsker at placere blomster på knæfaldet, dvs. puderne under alterskranken, så skal I lægge noget vandtæt på knæfaldet, så stoffet ikke bliver farvet eller snavset til af blomsterne og dekorationerne.

I betaler selv for pyntningen, og I står selv for pyntningen og for fjernelsen af den bagefter. Pynt på alteret har I ikke adgang til, men I er altid velkommen til at komme med forslag til blomster og farver, så forsøger vi at imødekomme jeres ønsker, så vidt det kan lade sig gøre.

Spørgsmål vedrørende pyntning skal I tale med kirketjeneren om, som I altid er velkommen til at kontakte. Kirketjeneren kan dog ikke inddrages i det praktiske arbejde med at pynte kirken til vielsen. Ring til kirkekontoret og bed om at tale med kirketjeneren!